Privatumo politika

madinga24.lt 

PRIVATUMO POLITIKA

 

Pateikiant užsakymą ir pažymint punktą „Terminai ir sąlygos – perskaičiau ir sutinku“ laikoma, kad susipažinote su šia Privatumo politika ir ją perskaitėte, tai išreiškia Sutikimą tvarkyti Jūsų asmens duomenis.

 

Mes vertiname ir saugome Jūsų privatumą, todėl siekiame Jus kuo aiškiau supažindinti su mūsų svetainėje taikomais informacijos rinkimo ir naudojimo principais. Tvarkydami asmens duomenis vadovaujamės Europos Sąjungos Duomenų apsaugos reglamento Nr. 2016/679 nurodymais. Privatumo politikos nustatytos sąlygos taikomos kiekvieną kartą Jums norint pasiekti mūsų teikiamą turinį, nepaisant to, kokį įrenginį (kompiuterį, mobilųjį telefoną, planšetę ar kt.) naudojate. Jei nesutinkate su šiomis sąlygomis, prašome nesilankyti mūsų svetainėje, nesinaudoti mūsų turiniu.

Mes nerenkame jokių nereikalingų duomenų, kurie būtų skirti bet kam kitam išskyrus kokybiškam paslaugų teikimui ir patogiam naršymui www.madinga24.lt.

Užtikriname, kad visi Jūsų duomenys tvarkomi ir saugomi pagal Lietuvos Respublikos asmens duomenų apsaugos įstatyme numatytus reikalavimus bei kitus Lietuvos Respublikoje asmens duomenų apsaugą reglamentuojančius teisės aktus, taikant reikiamas organizacines ir technines priemones skirtas apsaugoti Jūsų duomenis nuo atsitiktinio ar neteisėto atskleidimo, sunaikinimo, pakeitimo, taip pat nuo neteisėto tvarkymo veiksmų.

Jūsų asmens duomenų valdytojas yra Vaida Kinderevičienė, individualios veiklos pažymėjimo numeris: 950158, buveinės adresas: Darbininkų g. 22-4, LT-50173, Kaunas, kontaktiniai duomenys: el.p. info@madinga24.lt, tel. Nr. +370 651 62103.

Asmenys, kurie yra jaunesni negu 16 metų, negali teikti jokių asmens duomenų per mūsų svetainę. Jei esate asmuo, kuris yra jaunesnis negu 16 metų, prieš pateikdami asmeninę informaciją, turite gauti savo tėvų arba kitų teisėtų globėjų sutikimą.

Jusų duomenų saugumą www.madinga24.lt elektroninėje parduotuvėje užtikrina saugaus ryšio SSL sertifikatas. Naudojant SSL sertifikatą, informacija, siunčiama tarp lankytojo naršyklės ir www.madinga24.lt serverio, yra šifruojama.

SSL duomenų kodavimas - populiari technologija duomenų apsikeitimo tarp serverio ir interneto naršyklės saugumui užtikrinti. SSL technologijos naudojimas būtinas elektroninėms parduotuvėms, kuriose svarbus apsikeičiamų duomenų saugumas. SSL sertifikato dėka, duomenys keliaudami tarp lankytojo/ kliento kompiuterio ir serverio, nebus perskaityti arba pakeisti trečiųjų šalių.

 

Asmens duomenų rinkimas, saugojimas ir naudojimas

Sutikdami su šia privatumo politika, Jūs sutinkate, kad elektroninės prekybos tikslu, bus kaupiami ir tvarkomi šie su Jumis susiję asmens duomenys:

·  vardas, pavardė;

·  telefono numers;

·  elektroninio pašto adresas;

·  IP adresas;

·  prekės pristatymo adresas;

·  prekės/paslaugos apmokėjimo duomenys (banko sąskaitos Nr., apmokėjimo būdas ir pan.);

·  pirkimo istorija (įsigytos prekės ir/ar paslaugos, kaina ir pan.).

Asmens duomenys yra saugomi ir tvarkomi atsižvelgiant į teisės aktuose nustatytus duomenų apsaugos reikalavimus. Primename, kad, nors ir imamės tinkamų veiksmų Jūsų informacijai apsaugoti, nė viena svetainė, internetu atliekama operacija, kompiuterių sistema ar belaidis ryšys nėra visiškai saugūs.

Tiesioginės rinkodaros tikslu bus kaupiami ir tvarkomi šie su Jumis susiję asmens duomenys:

·  elektroninio pašto adresas;

·  telefono numeris.

Informaciją naudojama šiais tikslais:

·  Pirkimo krepšelio apmokėjimui per pasirinktą išorinį bankinių paslaugų teikėją.

·  Naujienlaiškių siuntimui.

 

Kam atskleidžiame jūsų informaciją

Asmens duomenis galime perduoti šiems nurodytiems subjektams:

·  įmonėms, kurios teikia paslaugas atitinkančias paslaugas: įmonėms, užsiimančiomis kurjerių veikla, mokėjimo paslaugų tiekėjams/bankams, rinkodaros paslaugas teikiančioms įmonėms, IT paslaugų teikimo atvejais.

·  kitoms šalims, kai to reikalaujama įstatymų nustatyta tvarka (pvz., policijai, mokesčių inspekcijai). Taip pat siekiant patvirtinti savo veiksmų teisėtumą, bei apginti savo, kaip pardavėjo interesus (siekiant išieškoti pirkėjo įsiskolinimus).

 

Jūsų teisės

Kiekvienas vartotojas turi teisę:

·  Gauti informaciją apie savo pateiktus duomenis ir jų tvarkymą.

·  Kreiptis su prašymu ištaisyti arba papildyti asmens duomenis.

·  Kreiptis su prašymu panaikinti visus asmens duomenis.

Esant kitiems klausimas galite kreiptis el. paštu: info@madinga24.lt

 

Slapukų naudojimas

Elektroninė parduotuvė madinga24.lt naudoja slapukus. Slapukai yra mažos apimties failai, kurie išsaugomi įrenginio kietajame diske arba internetinėje naršyklėje. Jų paskirtis yra rinkti informaciją apie svetainės lankytojo veiksmus bei pasirinkimus (naudojimąsi svetaine). Tokiu būdu, tinklalapis gali atpažinti, kai asmuo lankosi pakartotinai ir kam jis teikė prioritetą prieš tai buvusių apsilankymų metu. Slapukai naudojami siekiant analizuoti lankytojų elgseną ir svetainės naudojimo modelius. Slapukai padeda užtikrinti sklandų svetainės veikimą, leidžia stebėti lankymosi svetainėje trukmę, dažnumą bei rinkti statistinę informaciją.

Dažniausiai naudojami trijų rūšių slapukai: seanso (veikia kol uždaroma interneto naršyklė); nuolatiniai (išsaugomi vartotojo kompiuteryje tam tikram laikui ir naudojami pakartotinai apsilankius svetainėje); trečiųjų šalių (nustatomi siekiant užtikrinti kitų interneto tinklalapių turinio atvaizdavimą).

Mūsų svetainėje slapukai naudojami šiems tikslams: 1) įsiminti pasirinktą kalbos ir šalies informaciją; 2) atskirti tinklapio vartotojus ir užtikrinti jų apsaugą; 3) užtikrinti svetainės pagrindinių funkcijų veikimą; 4) įsiminti ankstesnį vartotojo apsilankymą tinklapyje ir ar jam (ne)buvo rodomas konkretus akcijos reklaminis langelis, loterija, apklausa ir pan.; 5) kontroliuoti svetainės užklausų skaičių; 6) įsiminti prekes, kurias įdėjote į krepšelį paskutinio apsilankymo metu ir išsaugoti krepšelio turinį, jeigu nepatvirtinote pirkimo.

Šioje svetainėje naudojami socialinių tinklų papildiniai. Paspaudus jų nuorodas Jūs būsite nukreipti į socialinių tinklų svetaines, kurios taip pat naudoja atitinkamus slapukus. Taip pat lankantis mūsų svetainėje, kurioje yra toks papildinys, Jūsų naršyklė sukurs tiesioginę nuorodą į atitinkamus socialinių tinklų serverius. Tokiu būdu socialinių tinklų svetainės gauna ir saugo informaciją, jog Jūsų naršyklė atidarė atitinkamą mūsų svetainės puslapį net ir tokiu atveju, kai Jūs neturite profilio ar paskyros juose arba nesate prisijungę.

Jei turite socialinio tinklo profilį arba paskyrą prie kurios esate prisijungę tuo metu, kai lankotės svetainėje, Jūsų apsilankymas mūsų svetainėje gali būti susietas su Jūsų profiliu ar paskyra, pvz. kai spaudžiate „patinka“ ar „dalintis“ preke. Socialinių tinklų savininkai šią informaciją gali naudoti reklamos, rinkos tyrimų ir savo puslapių kūrimo pagal poreikius tikslais. Jei nenorite, kad per mūsų svetainę surinktus duomenis socialiniai tinklai susietų su Jūsų profiliu ar paskyra, prieš lankydamiesi mūsų svetainėje rekomenduojame atsijungti nuo atitinkamos platformos. Atkreipiame dėmesį, kad mūsų svetainė nekontroliuoja kokie duomenys yra renkami trečiųjų šalių svetainėse, todėl norėdami sužinoti kam naudojami slapukai socialinių tinklų svetainėse, prašome peržiūrėti jų privatumo politikas. Jei norite sužinoti daugiau apie socialinių tinklų duomenų rinkimo, apdorojimo ir naudojimo tikslus bei mastą, Jūsų teises ir galimus privatumo apsaugos nustatymus, peržiūrėkite kiekvienos socialinių tinklų svetainės duomenų apsaugos politikas.

Primename, kad slapukai gali būti bet kuriuo metu pašalinti iš Jūsų įrenginio. Kaip tai padaryti galite rasti www.allaboutcookies.org . Atkreipiame dėmesį, kad kai kuriais atvejais slapukų išjungimas gali sulėtinti naršymo internete spartumą, apriboti tam tikrų interneto svetainių funkcijų veikimą arba blokuoti prieigą prie svetainės.

 

Kur kreiptis dėl teisių pažeidimo

Jei manote, kad Jūsų teisės dėl asmens duomenų tvarkymo ir saugojimo buvo pažeistos, susisiekite su mumis el. pašto adresu info@madinga24.lt ir mes pasistengsime kuo greičiau išspręsti kilusias problemas.

Taip pat galite pateikti skundą Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai, A. Juozapavičiaus g. 6, 09310 Vilnius, tel. (8 5) 271 2804, 279 1445, faks. (8 5) 261 9494, el. paštas ada@ada.lt.

 

Kaip keičiama privatumo politika

Privatumo politikos nuostatos peržiūrimos ir atnaujinamos pasikeitus teisės aktams, kurie reglamentuoja asmens duomenų tvarkymą, informacinių ir komunikacinių technologijų naudojimą.

Privatumo politikos papildymai ar pakeitimai įsigalioja nuo jų paskelbimo, t. y. nuo tos dienos, kai jie yra patalpinami www.madinga24.lt

Rekomenduojame periodiškai apsilankyti www.madinga24.lt ir susipažinti su naujausia šios privatumo politikos versija.